Recensies

Pers

Zaterdag was er “concert in Attenhoven” ( Hoevenen ), ingericht door de werkgroep Transept. Het programma bestond uitsluitend uit eigen composities van Nicole De Paepe. Zij wil met haar muziek beelden en gevoelens oproepen, en verhalen vertellen, daar is zij bij de toehoorders wonderwel in geslaagd. Voor dit sfeervol concert op de midzomernacht was heel wat publiek opgekomen. Wat bewijst dat er voor dit soort initiatieven zeker belangstelling bestaat. LW

Op de vernissage van de tentoonstelling “Tekens van Stilte”, waren 350 aanwezigen opgekomen, die ingetogen luisterden naar het pianospel van Nicole De Paepe, die het stuk “Tekens van Stilte” speciaal voor deze gelegenheid componeerde. LW

Twee piano’s bespeeld door twee muziekkunstenaressen, Nicole De Paepe en Kristel Cromheeke, afgewisseld met woordkunst, dat waren de ingrediënten voor een indrukwekkende aangename zondag voormiddag in de kerk Attenhoven. Nicole De Paepe is erg veelzijdig, met haar talent toonde ze ook hoe je mooie klanken kunt creëren door rechtstreeks de snaren te bespelen van de vleugelpiano. L.V.R.

Nieuwjaarsontmoeting cultuurraad: Tussen de spreekbeurten in zorgde Nicole De Paepe met haar prachtig pianospel van haar eigen composities voor muzikale hoogstandjes.

Algemeen

Mark Eyskens : gewezen eerste minister, schreef: Ten zeerste dank ik u voor de vriendelijke toezending van de prachtige cd opnamen met ondermeer muziek van Nicole De Paepe, zelf een bijzonder talentrijke pianiste en componiste. Ongetwijfeld verdient dergelijke zeldzame begaafdheid grote aanmoediging en ik ben dan ook zeer blij, met haar werk kennis te hebben kunnen maken. Graag wil ik, waar het kan, pleitbezorger zijn van mevrouw Nicole De Paepe en haar aanbevelen opdat zij de gelegenheid zou krijgen haar muzikaal talent tot uiting te brengen.

Marc Brillouet, muziekproducer Radio 2, schreef: Ik heb net de promo-cd beluisterd van jou cd Bagatelle. Knappe composities. Zondag 29 april draai ik in Funiculi jouw compositie “Een nieuwe lente, een nieuw geluid”.

Ter gelegenheid van 25 jaar TOGS: Onze vrijwilligers en aanwezige leden kregen een hartverwarmend muzikaal optreden met eigen composities van Nicole De Paepe. Groot Applaus!

Prachtmuziek Cd is toegekomen, bedankt,en nog veel muzikaal succes en herkenning! Groeten Katelijn de Lepeleire

Van harte geluk gewenst met uw optreden zaterdag laatstleden in het Fort van Stabroek. Ik heb ten zeerste genoten van de muzikale uitvoering. Het kon niet beter gezien de locatie. Heb ook de cd gekocht. Robert Kokken.

Geachte mevrouw Nicole De Paepe, Ik wil U bij deze nog eens hartelijk bedanken voor wat u gisteren hebt gerealiseerd. Veel zouden dit niet gedaan hebben. Ik bewonder U nu nog meer ! Uit naam van David Copperfield Project Magic Belgium en de kinderen van de kankerafdeling wil ik nog eens zeggen DANK U !!! Het was echt een leuke samenwerking.

Ondanks dat de elektriciteit het begaf, hetgeen we daar voor in de plaats kregen was iets uniek. Iedereen van onze groep was het er wel over eens dat er niet velen zijn die dat nog kunnen op die manier, enkel en alleen muziek en zang zonder versterking of wat dan ook. En dan voor een pianiste nog eens in het complete donker, prachtig én machtig!

Dit maakt je wederom tot een fantastische artieste, maar hetgeen wij gisteren gehoord – en in het duister (wij als publiek hadden nog de noodverlichting) gezien hebben, dat heeft ons enorm aangegrepen.

De revelatie voor mij was gisteren, de fantastische pianiste Nicole De Paepe...Haar klanken hebben mij zeer, zeer ontroerd. Ik was er “bijna” kapot van. Zeg het haar a.u.b. U genegen. Jan viejo milonguero.

We hebben deze namiddag best genoten van Alma Musica en Lutgard heeft nog eens de geur opgesnoven van haar schooltijd in dat gebouw. Het stuk 'Weemoed' hoor ik Lutgard ook regelmatig spelen, maar als u het speelt word ik echt wel weemoedig. Het stuk 'Schelde' denk ik nooit gehoord te hebben.

Nicole, vorig jaar in Brasschaat-Driehoek had u een kerstconcert om duimen en vingers af te likken. Hebt u dit jaar ook ergens zo'n concert gepland?

Ik ben nu op het werk en mijn 3 collegatjes (dertigers) die gisteren op het concert waren vonden uw pianospel schitterend! En dat was ook zo!

Van harte geluk gewenst met uw optreden zaterdag laatstleden in het Fort van Stabroek. Wij hebben ten zeerste genoten van de prachtige muzikale uitvoering, volledig in synergie met de locatie.

Schitterende muziek om bij weg te dromen, dank u wel!

Lieve Nicole, je spel raakt ons. Dank je wel voor de mooie avond!

Klasse, mooi en modern. Eens helemaal iets anders. Proficiat!

Héél sereen en stijlvol. We hebben genoten. Proficiat!

Proficiat! Zeer kunstzinnig! Ik heb er van genoten!

Echt niet alledaags! Prachtige combinatie van pianomuziek en magie. Heel rustgevend en ontstressend.

Prachtige voorstelling. Muziek die gevoelens opwekt en naar boven brengt. Het vleugje magie maakt het af.

Het heeft me heel veel deugd gedaan om op deze zonnige zaterdagnamiddag naar uw prachtige, ontroerende muziek te luisteren.

Wondermooie magie geeft ons vleugels.

Wondermooie klanken, prettig samengaand met magie, NEOS Beveren dankt u.

Hedendaagse muziek-toch zeer toegankelijk en aangenaam. Aan te bevelen en voor herhaling vatbaar. NEOS Beveren

Hedendaagse compositie en toch genietbaar en zeer toegankelijk. Er zit een goede structuur en logische opbouw in.

Variatie uiteraard, met de toegevoegde magie. Smaakvol, origineel en aangenaam!

Zeer geslaagde neo-revolutionaire, met magie doorweven composities.