Aanbod

Prijs op aanvraag

Klik op de foto voor meer informatie

Solorecital

Top

ndp

Je kan Nicole boeken voor een solorecital, voor het opluisteren van een vernissage, in combinatie met beeldhouwkunst en poezie. Ook andere voorstellen mogelijk.

Nicole De Paepe brengt een vernieuwend subliem pianorecital met een waaier van klassiek, licht klassiek en populaire muziek. Als hoogtepunt van dit uniek gebeuren, hoort u haar eigen composities, geïnspireerd op tijdloze levensverhalen die iedereen persoonlijk aangrijpt en dit alles gepaard gaande met verrassende elementen en een onvergetelijk scenario. Laat je verrassen door deze prachtige muziek en ontdek dat klassiek ook iedereen kan beroeren. Nicole werkte o.a. mee aan de "Nacht van de musea" te Antwerpen bij de tentoonstelling van Channel als vrouwelijke pianiste en componiste, met de gulden ontsporing op 11 juli 2002 te Brussel, verschillende kunstprojecten georganiseerd door kunstkring Kappa, gaf concerten voor culturele centra, het Davidsfonds en verschillende prive concerten. Haar muziek werd reeds verschillende malen geprogrammeerd in het radioprogramma "Funiculli, Funiculla" van Marc Brillouet. Op haar cd "Bagatelle" kreeg zij zeer lovende commentaar van ex-eerste minister Marc Eyskens en muziekproducer van Radio 2 Marc Brillouet.

Persmap
Informatiemap Legato
Begeleiding

Top

ndp
Foto: Noortje Palmers

Sinds 2008 vaste pianiste-begeleidster van het Philharmonisch koor te Antwerpen, Camerata Vocale, Alma Musica en Don Bosco koor.

Begeleidt ook regelmatig theater's, zangers & zangeressen,...

Achtergrond Muziek

Top

ndp

Nicole biedt de mogelijkheid om uw recepties of diners een stijlvolle meerwaarde te geven. Uw klanten kunnen dan genieten van rustige klassieke en licht klassieke achtergrondmuziek tijdens het gezellig samenzijn. Nicole De Paepe brengt nieuwe muziek voor piano. Hedendaagse elementen gaan hier onopvallend samen met bronzuivere klanken en een vloeiende melodie. Achter Nicole's muziek schuilt steeds een duidelijk herkenbaar gevoel, thema of verhaal dat je meesleept in een wereld vol emoties. Deze pianiste en componiste vertolkt ook zelf haar werk.

Laat je verrassen door deze prachtige muziek en ontdek dat klassiek ook iedereen kan beroeren. Nicole werkte o.a. mee aan de "Nacht van de musea" te Antwerpen bij de tentoonstelling van Channel als vrouwelijke pianiste en componiste, met de gulden ontsporing op 11 juli 2002 te Brussel, verschillende kunstprojecten georganiseerd door kunstkring Kappa, gaf concerten voor culturele centra, het Davidsfonds en verschillende prive concerten. Haar muziek werd reeds verschillende malen geprogrammeerd in het radioprogramma "Funiculli, Funiculla" van Marc Brillouet. Op haar cd "Bagatelle" kreeg zij zeer lovende commentaar van ex-eerste minister Marc Eyskens en muziekproducer van Radio 2 Marc Brillouet.

Zij wordt ook regelmatig gevraagd om achtergrondmuziek te spelen in "de Martinushoeve" te Zandvliet
Opera en belcanto

Top

ndp

Programma 1

Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel een greep uit verschillende opera en belcanto liedmelodieën zoals “SEQUIDILLA” en “HABANERA” uit CARMEN van Bizet, PLAISIR D’AMOUR van Martini, KATTENDUET van Rossini, …… na een korte pauze wordt u verwend met mooie Wiener melodieën zoals o.a. van Robert Stolz en operette muziek zoals “FRÜHLING IN WIEN” van Franz Grothe, “VILJA LIED” van Léhar, “GRISERIE” van Offenbach en vele andere.

Programma 2

Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel Het verhaal van de legende rond “LANGE WAPPER” en bijhorende verhalen omkleed met enkele bijpassende liederen zoals “Onze Lieve Vrouwe toren” en het Ave Maria Van Gounod na een korte pauze wordt u verwend met mooie Aria’s en bekende liederen zoals “BLOEMENDUET” van Delibes, “DOLL’S ARIA” van Offenbach, “CASTA DIVA” uit Norma van Bellini, Roses of Picardy, The Last Rose of summer en vele andere.

Dit alles gebracht in een mooi kader met gepaste projectiebeelden als achtergrond.
Duur van het programma: 1,5 uur

Persmappen
Informatiemap opera en belcanto 1
Informatiemap opera en belcanto 2
Vlaams kunstlied

Top

ndp

"Het Vlaams kunstlied in het Huis Mortelmans"

Dit programma kan zowel plaats vinden in het huis Mortelmans als op verplaatsing. Dit is zeker een leuk voorstel voor een gezellig en interessant evenement voor mensen met belangstelling in heemkunde en ons Vlaams muzikaal erfgoed.

Nicole De Paepe pianiste/componiste brengt samen met 2 sopranen Vlaamse liederen rond Lodewijk Mortelmans en tijdgenoten evenals enkele composities van Nicole De Paepe voor piano in "het Huis Mortelmans" te Antwerpen.

Het Huis Mortelmans is een privaat museum en is gevestigd in de Boterhamstraat 1 te Antwerpen, zijstraat Paardenmarkt, op nauwelijks 20m van het ouderlijk woonhuis op het Klapdorp 121, waar verscheidene generaties Mortelmans zijn opgegroeid. Hier worden de kunstenaars Lodewijk Mortelmans, Frans Mortelmans en Franck Mortelmans in het daglicht gesteld. In het geheel is deze voormiddag- of namiddagactiviteit zo voorzien dat de mensen een rondleiding krijgen en de schilderijen van Frans en Franck Mortelmans kunnen bewonderen. Op de tweede verdieping wordt dan door conservator Dirk Schiltz een power point presentatie gegeven met uitleg over de buurt, de kunstenaars en het huis. Dit alles duurt ongeveer 60 min. Dan krijgen de mensen een kopje koffie of thee met rozijnen boterhammetje waarna zij kunnen genieten van een uitzonderlijk mooi zang en pianorecital dat gepresenteerd wordt door Denise Eeckelaers en ongeveer 90 min. duurt.

De vleugelpiano “Bösendorfer” die daar staat en waarop gespeeld wordt is nog de originele piano waarop Lodewijk Mortelmans oefende en werkte. De composities van Lodewijk Mortelmans, ook wel prins van het vlaamse lied genoemd, zijn universeel van betekenis, tijdloos en grensoverschrijdend. Met Lodewijk Mortelmans heeft de vormverfijning haar intrede gedaan in de Vlaamse muziek. Hij bezat een rijke en veelzijdige persoonlijkheid, die hij op een zeer eigen manier muzikaal gestalte wist te geven. Zijn dichterlijke liederen, vaak op teksten van Guido Gezelle, behoren tot de mooiste in de Europese liedkunst.

De oorsprong van dit concert ontstond in het huis Mortelmans, een privaat museum, te Antwerpen waar verscheidene generaties Mortelmans opgroeiden. Onder toezicht van conservator Dirk Schiltz werd dit programma er meermaals met groot succes uitgevoerd.

Nicole De Paepe, en 2 sopranen brengen op een creatieve en gevoelige manier een hommage aan zijn leven, werk en tijdgenoten en willen deze prachtige muziek meer bekendheid geven. Nicole De Paepe vertolkt tevens haar eigen compositie “de legende van Antwerpen” voor piano die tot leven komt met tekst en muziek.

Dit concert gebracht met anekdotes en historische verhalen, staat dan ook garant voor een gezellige middag of avond.

“Vlaams kunstlied” een concert op maat samen te stellen voor elke gelegenheid.

Persmappen
Informatiemap huis Mortelmans
Informatiemap op verplaatsing
Vieringen - uitvaart

Top

ndp

Muzikale opluistering bij een zondag misviering of bij uitvaarten

Muziek is iets wat in elke viering aanwezig is, op welke manier ook. Alleen wordt er pas laat aan gedacht en vaak gekozen voor een snelle instant oplossing zoals een cd, terwijl de mogelijkheid tot het live brengen van muziek zoveel meer intensiteit en beleving brengt. Muziek is er (praktisch gezien) om lege momenten tijdens een dienst in te vullen. Denk maar aan het binnenkomen van de aanwezigen, of tijdens de communie. Ook bij niet-kerkelijke diensten zijn er zulke momenten: het binnenkomen, buitengaan, groeten e.d. Op zo'n momenten maakt muziek het verdriet minder zwaar, en de dienst minder droevig.

programma artiestenmis:

Intredelied:
Sound the trumpet, Henry Purcell

Tussenzang:
Ave Maria, Camille Saint-Säens
Ave Maria, Charles Gounod
Droomwereld, Nicole De Paepe

offerande:
Ave Verum, W.A.Mozart
Still wie die Nacht, Carl Bohm

Communie:
Maria, Mater Gratiae, G. Fauré

slotzang:
O Divine Redeemer, Charles Gounod

Piano solo
Herinnering, Nicole De Paepe
Fluweelzacht, Nicole De Paepe
Hartstocht, Nicole De Paepe
Indien gewenst aangevuld met KyrialeGeef de uitvaart van een dierbare overledene een persoonlijke invulling met live muziek.

U wilt een sereen en waardig afscheid, begeleid met de warmte van aangepaste muziek, vakkundig gebracht door professionele muzikanten? Wij helpen u graag verder met onze ervaring, bekwaamheid en beleving

programma uitvaart:

Ave Maria, Camille Saint-Säens
Ave Maria, Charles Gounod
Ave Verum, W.A.Mozart
Still wie die Nacht, Carl Bohm
Maria, Mater Gratiae, G. Fauré
O Salutaris, Cesar Frank
Droomwereld, Nicole De Paepe

Piano solo
Herinnering, Nicole De Paepe
Fluweelzacht, Nicole De Paepe

Persmappen
Informatiemap artiestenmis
Informatiemap uitvaarten